Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς άρχισε. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα τεχνικά κλιμάκια


Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, άρχισαν από τις περίπου 10 σήμερα το πρωί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών Στο ΓΛΚ μετέβησαν περίπου 12 άτομα από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με βασικό αντικείμενο τη συλλογή στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα λειτουργούν -καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων- αρκετές ομάδες εργασίας, που θα αφορούν στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων (toolkit ΟΟΣΑ), κ.λπ.


ADVERTISEMENT

Χθες, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις «εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. Προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τέλος». Ειδικά δε για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, στο οποίο φέρονται να εμμένουν οι δανειστές, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο». Σύμφωνα μάλιστα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, εκτός από τα ποσά που απαιτούνται για την πληρωμή σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, από την κυβέρνηση ζητούνται επιπλέον ποσά για να μειωθούν τα περίπου 4,5 δισ. ευρώ των οφειλών του Δημοσίου και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Σημειώνεται ότι στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί», ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν αυτοί».
 
 
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: