Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τοξικό νέφος μετά τη φωτιά στον Ασπρόπυργο


Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής – με έντονη τη μυρωδιά καμένου πλαστικού - λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και που σιγοκαίει ακόμη, με αποτέλεσμα να εκλύονται τοξικές ουσίες στο ήδη επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στα νότια και δυτικά προάστια, αλλά λόγω των ανέμων το νέφος μεταφέρεται και σε περιοχές του κέντρου. 

Σημειώνεται πως η καύση πλαστικού απελευθερώνει πολύ επικίνδυνες ουσίες για την υγεία, όπως διοξίνες κ.α. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνηςδήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί χώμαπροκειμένου να γίνει επικάλυψη της φωτιάς για να μην παίρνει οξυγόνο και μηχανήματα - αφού δεν σβήνουν διαφορετικά τέτοιες φωτιές σε απορρίμματα.



“Δυστυχώς ο προκάτοχός μου είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά την προηγούμενη φορά που έγινε αυτόδεν πληρώθηκε ο εργολάβος” σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Σημείωσε ακόμη ότι οι σταθμοί του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν μπορούν να μετρήσουν το τοξικό νέφος.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλοςδήλωσε: "Επιχειρούν σε 24ωρη βάση οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος και ενισχύθηκαν από μηχανήματα της περιφέρειας. Η επιχωμάτωση δεν είναι υπόθεση της πυροσβεστικής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: