Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η εξάπλωση του ιού Έμπολα φοβίζει τις ευρωαγορές Πηγή:www.capital.gr

Υποχωρούν οι αγορές της Ευρώπης την Παρασκευή, διαγράφοντας μέρος από τα χθεσινά τους κέρδη, καθώς γιατρός που επέστρεψε από χώρα της Δυτικής Αφρικής βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα, στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι Times της Νέας Υόρκης, ο δρ Γρεγκ Σπένσερ έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιου της Νέας Υόρκης και αναμένεται πλέον νέα εξέταση των δειγμάτων του ασθενούς από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να επιβεβαιωθεί το αρχικό συμπέρασμα. 

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Γερμανία αναμένεται να ανακάμψει το Νοέμβριο, όπως έδειξε έρευνα για την εμπιστοσύνη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτώντας πως οι πολίτες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης γίνονται λιγότερο ευαίσθητοι στις συγκρούσεις ανά τον κόσμο και στις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη. 



Η μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου έρευνας αγοράς GfK έδειξε ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 8,5 μονάδες τον Νοέμβριο από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 8,4 μονάδων τον Οκτώβριο. 

Οι οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ήταν πολύ πιο απαισιόδοξοι καθώς είχαν προβλέψει πτώση του δείκτη στις 8 μονάδες.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με πτώση 0,34% ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 κινείται με πτώση 0,54%. 

Ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,45%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,56%, ο αγγλικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,51% ενώ ο ελβετικός SMI υποχωρεί 0,14%. 

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται 0,40% χαμηλότερα, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,54% ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει πτώση 0,60%. 

Στη Ρωσία, ο MICEX και ο RTS χάνουν 0,61% και 0,90% αντίστοιχα.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: