Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 8.1

8.1
Σειρά βελτιώσεων φέρνει η αναβάθμιση
Στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει γίνει διαθέσιμο, το νέο iOS 8, σχεδόν το 48% των κατόχων συμβατών φορητών συσκευών της Apple έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.
Πλέον διαθέσιμη είναι και η τελευταία και σημαντικότερη αναβάθμιση του νέου λειτουργικού, 8.1, που περιλαμβάνει σειρά βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, με πιο αξιοσημείωτο την εφαρμογή Apple
Pay, για την πραγματοποίηση συναλλαγών χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας, που βασίζεται στο NFC.
iCloud Photo Library
Επιπλέον, με το iOS 8.1, φτάνει το iCloud Photo Library σε έκδοση beta. Θα χρησιμοποιεί το χώρο αποθήκευσης που διαθέτει ο χρήστης στο iCloud προκειμένου να αποθηκεύονται εκεί οι φωτογραφίες και να είναι προσπελάσιμες από κάθε συσκευή. Παράλληλα, το iOS 8.1 φέρνει πίσω το Camera Roll.
Continuity και Handoff
Η νεότερη έκδοση του λογισμικού περιλαμβάνει ακόμη το χαρακτηριστικό που η Apple ονομάζει «Continuity» και επιτρέπει στο χρήστη να ξεκινήσει εργασίες σε μια συσκευή της εταιρείας και να τις τελειώσει σε μια άλλη. Για παράδειγμα μια παρουσίαση που φτιάχνουμε στο iPad, μπορούμε να τη στείλουμε στο iPhone και να συνεχίσουμε να τη δουλεύουμε από κει, ή να δεχτούμε κλήσεις στο Mac.
SMS relay
Το iMessage επιτρέπει τη λήψη μηνυμάτων σε iPhone και iPad από άλλους χρήστες της συσκευής. Με το iOS 8.1, μηνύματα εκτός του iOS θα μεταδίδονται και σε iPad, ενώ δυνατή θα είναι η θέαση μηνυμάτων από το tablet που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο.
Instant Hotspot
Το iOS 8.1 επιτρέπει τη μετατροπή του iPhone σε hot spot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: