Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συνεχίζει να εξαγοράζει εταιρείες ρομποτικής η Google


Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας ρομποτικής Savioke.


robots1Το κόστος απόκτησης της εταιρείας, που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ, δεν έγινε γνωστό. Η Savioke ακόμη δεν έχει παρουσιάσει κάποιο προϊόν στην αγορά, αλλά έχει γνωστοποιήσει ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει δοκιμές για προϊόντα της.
Τον τελευταίο ένα χρόνο, η Google έχει εξαγοράσει άλλες οκτώ εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής.

Η Savioke ιδρύθηκε μόλις πέρυσι. Ωστόσο, ο επικεφαλής της, Στιβ Κάζινς, διαθέτει εμπειρία στο χώρο, έχοντας εργαστεί για τη δημιουργία του ρομπότ PR2, μιας μηχανής που πραγματοποιεί δοκιμές σε κώδικα λογισμικού. «Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η ώρα που τα ρομπότ θα πρέπει να αναπτυχθούν ευρέως στην αγορά των υπηρεσιών» τόνισε ο Στιβ Κάζινς στο BBC. «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας, αλλά πιστεύουμε ότι η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη ενώ η αγορά παραμένει ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο ίδιος. «Υπάρχουν λίγα παραδείγματα αξιοποίησης ρομπότ σε νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν υποβοηθητικά στη δουλειά των χειρούργων, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αυτόνομες μηχανές ικανές να βοηθήσουν τον άνθρωπο» κατέληξε ο Κάζινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: