Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ήρθη η βουλευτική ασυλία του Μπαρμπαρούση

Με 218 ψήφους υπέρ, ένα λευκό και ένα "παρών" υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, για άρση της ασυλίας του

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής εισηγήθηκε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.
Την άρση της ασυλίας του Μπαρμπαρούση είχε ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, με αφορμή τα επεισόδια της 8ης Σεπτεμβρίου.
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε υποστηρίξει τότε, ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου.

"Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε".
Να σημειωθεί πως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων τηςδημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους, όπως ανέφεραν, ενώ στο σημείο βρέθηκαν αργότερα και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Στη συνέχεια η ομάδα των Χρυσαυγιτών επιτέθηκε στη λαϊκή αγορά της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.
Επίσης, η Βουλή τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Χρήστου Κέλλα (ΝΔ) και Γεωργίου Λαμπρούλη (ΚΚΕ), με 171 ψήφους υπέρ, 46 κατά, δύο «παρών» και ένα λευκό, κρίνοντας ότι οι υποθέσεις τους δεν αφορούσαν την πολιτική ή την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα.
Αντίθετα, απέρριψε σχετικό αίτημα για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, με 196 ψήφους κατά, 23 υπέρ, και ένα λευκό.
Αναμένονται αιτήματα για τρεις ακόμα βουλευτές
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή ακόμα τρία αιτήματα για άρση ασυλίας ακόμη τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση Μπαρμπαρούση, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή, ώστε να αποφασίσουν οι βουλευτές, εάν θα άρουν ή όχι την ασυλία του, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρα αντιποίησης αρχής και ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: