Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μια δεύτερη ευκαιρία στην κατάκτηση της γνώσης και στη δυναμική διεκδίκηση της ζωής!


To Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης δέχεται συμπληρωματικές εγγραφές για το σχολικό έτος 2012-2013.
Το σχολείο μας παρέχει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας 18 ετών και άνω που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη (9) υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου που συνοδεύεται από γνώσεις και πλήθος μοναδικών εμπειριών. Ως δημόσια εκπαίδευση ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανοίγει τους ορίζοντες στους απόφοιτούς της, ώστε να μπορούν να εργαστούν σε θέσεις ΥΕ Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταγυμνασιακά τμήματα των Ι.Ε.Κ. και σε Λύκεια της επιλογής τους.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και πρωτοποριακό, γιατί διαμορφώνεται με κριτήριο τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές προτεραιότητες όσων το παρακολουθούν και το περιεχόμενό του συνδέεται άμεσα και ρεαλιστικά με τις τρέχουσες ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων μας και
τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Τα μαθήματα (γραμματισμοί) που διδάσκονται είναι ενδεικτικά: η Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, η χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τα Μαθηματικά, Κοινωνικά και Πολιτισμικά θέματα, Θέματα Περιβάλλοντος και Φυσικών Επιστημών κ.λπ. και πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, 16:30 με 20:30. Η φοίτηση διαρκεί μόνον 2 σχολικά έτη (18 μήνες).
Οι ενδιαφερόμενοι, για να εγγραφούν, συμπληρώνουν επί τόπου μια αίτηση φοίτησης  προσκομίζοντας και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.   Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου
2.   Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
3.   Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Οι συμπληρωματικές εγγραφές πραγματοποιούνται τις καθημερινές 17:00 έως 20:00 το απόγευμα. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη δ/νση του σχολείου, Μητροπόλεως 2 (δίπλα από το δημοτικό πάρκο στο κτηριακό συγκρότημα του 4ου Γυμνάσιου & Λύκειου), ή στο τηλέφωνο 2351022744 το απόγευμα 16:30-20:30.

Κάντε ένα μοναδικό «δώρο» στους γνωστούς, τους φίλους και τ’ αγαπημένα σας πρόσωπα: ενημερώστε τους άμεσα για την πρόκληση που ονομάζεται Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: