Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Διακανονισμός 4.700 δόσεων για μεγαλοφειλέτη του ΙΚΑ


Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιώργος Κυρίτσης της ΔΗΜΑΡ στην Ολομέλεια της Βουλής, καταθέτοντας έγγραφο που δείχνει ότι εταιρεία "πέτυχε" διακανονισμό για τις οφειλές ιδιώτη προς το ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις και ημερομηνία πληρωμής της τελευταίας δόσης το έτος... 2404! Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης με θέμα τον "Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ", ο κ. Κυρίτσης προσκόμισε έγγραφο προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το οποίο αποδεικνύει ότι μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πέτυχε, με βάση το Ν. 3943/2011, σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών.
Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής σημείωσε:
"Έχω στα χέρια μου -υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404", εξηγώντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ο υπουργός έδειξε να εκπλήσσεται από την αποκάλυψη, δηλώνοντας ότι "θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής".
Πάντως, ο κ. Κυρίτσης δεν ανέφερε την επωνυμία της εταιρείας, ενώ από το σχετικό παραστατικό έχουν σβηστεί τα στοιχεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: