Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεγχοι σε αντλίες υγρών καυσίμων και διανομείς υγραερίου



Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη σωστή λειτουργία των αντλιών υγρών καυσίμων και στους διανομείς υγραερίου σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, έχει γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό οργανισμών αξιολόγησης της συμμόρφωσης για τα «όργανα μέτρησης» και τα «μη αυτόματα όργανα ζύγισης» ενώ, στο μεταξύ, μόλις προχθές οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών κατήγγειλαν ότι οι "πειραγμένες" αντλίες είναι κάτι σύνηθες πλέον στην αγορά μας.


Με την πρόσκληση του υπουργείου, καλούνται οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να οριστούν ως κοινοποιημένοι οργανισμοί για τις αντλίες υγρών καυσίμων και διανομείς υγραερίου, και να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα, έως τις 20 Δεκεμβρίου 2012.

Κατά την επαλήθευση των οργάνων μέτρησης, οι φορείς πρέπει να εφαρμόζουν το κεφάλαιο «initial verification (αρχική επαλήθευση)» που αναφέρεται στην αντίστοιχη με το μετρητικό όργανο Διεθνή Σύσταση του OIML.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από περιγραφή των δραστηριοτήτων αξιολόγησης της συμμόρφωσης για το συγκεκριμένο όργανο μέτρησης για την οποία ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια, καθώς και από πιστοποιητικό διαπίστευσης, όταν αυτό υπάρχει, το οποίο εκδόθηκε από το ΕΣΥΔ ή άλλο οργανισμό διαπίστευσης, δια του οποίου πιστοποιείται ότι ο οργανισμός αξιολόγησης της συμμόρφωσης πληροί τις απαιτήσεις του νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: