Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πρώτο το Gmail στην προτίμηση των χρηστών

Ξεπέρασε για πρώτη φορά το Hotmail σε επισκεψιμότητα

Πρώτο το Gmail στην προτίμηση των χρηστών

Τέλος στις διαφωνίες σχετικά με τα ποια υπηρεσία e-mail είναι η κορυφαία στο διαδίκτυο βάζει η ComScore με νέα έρευνα της που αποκαλύπτει πως το Gmail πήρε το προβάδισμα από το Hotmail.

Μετρώντας τις επισκέψεις των χρηστών στις ιστοσελίδες των δυο υπηρεσιών για τον Οκτώβριο, η εταιρεία ερευνών αποκάλυψε πως η ιστοσελίδα του Gmail δέχθηκε συνολικά 287.9 εκατομμύρια επισκέψεις παγκοσμίως, παραγκωνίζοντας το Hotmail το οποίο ήρθε δεύτερο με 286.2 εκατομμύρια επισκέψεις.

Σύμφωνα με την ComScore η πτώση της επισκεψιμότητας του Hotmail ίσως οφείλεται στην αλλαγή που υπέστη η υπηρεσία στον σχεδιασμό της και η έναρξη λειτουργίας του outlook.com. Το σημαντικό όμως είναι πως για πρώτη φορά το Gmail απολαμβάνει την πρωτιά. Η Yahoo, άλλοτε πανίσχυρη δύναμη στο e-mail, βρίσκεται πια στην τρίτη θέση με 281.7 εκατομμύρια επισκέψεις.

Όσον αφορά αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα, εκεί τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά. Η Yahoo βρίσκεται πρώτη με 76.7 εκατομμύρια επισκέψεις, το Gmail δεύτερο με 69.1 εκατομμύρια και το Hotmail τρίτο με μόλις 35.5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στις αρχές του καλοκαιριού μάλιστα η Google είχε υποστηρίξει πως ήταν πρώτη, με βάση τους δικούς της υπολογισμούς, ο ισχυρισμός της όμως δεν μπορούσε να υποστηριχτεί από τα στοιχεία των τότε ερευνών ή δημοσκοπήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: