Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ρουμελιώτη: Κινείται νομικά για το θάνατο της μητέρας της

Δικαστικά είναι έτοιμοι να κινηθούν Ευδοκία Ρουμελιώτη και ο αδερφός της, Γιώργος Ρουμελιώτης, για τον αιφνίδιο χαμό της μητέρας τους, που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά από ατύχημα που είχε μες το σπίτι της στο Λαγονήσι.

Τόσο η ηθοποιός, όσο και ο δημοσιογράφος, θεωρούν πως υπάρχουν ευθύνες γιατρών. Γι΄αυτό αποφάσισαν μέσα στις επόμενες ημέρες –ενδεχομένως και άυριο- να κινηθούν δικαστικά εναντίον δημόσιου νοσοκομείου στα νότια προάστια, όπου και μεταφέρθηκε η μητέρα τους, αμέσως μετά το ατύχημα της.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια Ρουμελιώτη:

Όλοι μαζί, βρίσκονταν στο Λαγονήσι. Η μητέρα τους, ήταν στον κήπο και έπαιζε με το σκυλάκι, κάποια στιγμή ζαλίστηκε και έπεσε από ύψος δυο μέτρων, πέφτοντας σε σημείο που χτύπησε άσχημα στο κεφάλι.

Στη μήνυση και αγωγή που θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, ισχυρίζονται πως το ασθενοφόρο κάνει να φτάσει μετά από μιάμιση ώρα.


Το ασθενοφόρο φτάνει και οι γιατροί ισχυρίζονται η γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκροί. Τότε η οικογένεια αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα της.

Γιατρός νοσοκομείου σε υψηλή θέση τους λέει «τι το θέλεις τώρα; δεν το αφήνεις καλύτερα; Δεν βλέπεις την αδερφή σου που είναι δίπλα στο κρεβάτι και λιποθυμά συνέχεια;»

Η γυναίκα, μένει δυο μέρες στο κρεβάτι και δυο μέρες μετά, η οικογένεια θέλει να την μεταφέρει στον Ερυθρό Σταυρό μιας και επέμεναν να δωρίσουν τα όργανα της.

Με το που την μεταφέρουν εκεί, τους λένε οι γιατροί «ποια δωρεά οργάνων, η γυναίκα ζει! Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοια πράξη!»

Τελικά όμως, το πρόβλημα στον εγκέφαλο ήταν τόσο σοβαρό, που τα όργανα της δωρίστηκαν.

Αυτή τη στιγμή, το σοκ της οικογένειας είναι μεγάλο, καθώς για δυο μέρες θεωρούσαν πως η μητέρα τους είναι νεκρή, και πως θα μπορούσαν μέσα σε αυτό το διάστημα να έχουν κάνει κάτι παραπάνω για εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: