Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Με βροχές και καταιγίδες ο καιρός

Αλλάζει ο καιρός από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες που στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές.

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ στο Ιόνιο την Πέμπτη, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά.
Αναλυτικότερα: στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες. Αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι, τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ.  Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα και θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και σταδιακά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά,την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και αργότερα στα νότια 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: