Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ ΙΣΧΥΟΣ 20kWp ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ERA ENERGY


               
Εδώ και ένα εξάμηνο περίπου στην Βρύα Πιερίας λειτουργούν δύο Φ/Β Σταθμοί 20kWp εγκατεστημένης ισχύος επί γηπέδου, ιδιοκτησίας των κ. Κουτούλα Δημητρίου και Κουτούλα Βασιλείου. Την μελέτη και κατασκευή του έργου ανέλαβε η εταιρία ERA ENERGY.

image001.png                Η ERA ENERGY ως ανάδοχος του έργου ανέλαβε τόσο την κατασκευή όσο και την εξασφάλιση τραπεζικού δανείου, μέσω της ATE Leasing, για την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό των δικαιούχων.             
                Για την κατασκευή των πάρκων χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πλαίσια μάρκας SHARP, inverters SIEMENS και κινητές βάσεις (trackers) τύπου Phaethon. Να σημειωθεί ότι τα trackers Phaethon έχουν σχεδιαστεί και κατασκευάζονται από την ERA Energy, και έχουν αποσπάσει μέχρι τώρα πολύ καλές κριτικές σε διάφορες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί.

                Το κάθε πάρκο αναμένεται να παράγει το λιγότερο 37.000KWh. H ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 32.000 κιλά διοξειδίου του άνθρακα.
               
IMG_0039.JPG                Η ERA ENERGY εφαρμόζοντας πιστά την διαδικασία που προβλέπει το σύστημα διαχείρισης  ποιότητας ISO 9001:2008 που εφαρμόζει ολοκλήρωσε την εγκατάσταση στα τέλη Νοεμβρίου 2011. Μετά και την τοποθέτηση της παροχής από το συνεργείο της ΔΕΗ καθώς και έναν τελευταίο έλεγχο στο σύστημα, την 30η Νοεμβρίου 2011 η ΔΕΗ συνέδεσε τα 2 Φ/Β Πάρκα στο δίκτυό της. Έκτοτε οι δυο ιδιοκτήτες έγιναν παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά στην περιοχή της Βρύας Πιερίας.
               
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας η ERA ENERGY έχει την πλήρη εποπτεία των Φ/Β Σταθμών εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και αδιάκοπη λειτουργία τους. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνέπεια, τον επαγγελματισμό και γενικά όλη την συνεργασία τους με την ERA ENERGY.  Μετά δε και από το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας  είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις έως τώρα απολαβές τους, καθώς αυτές είναι αυξημένες σε σχέση με τις ελάχιστες τιμές που τους είχε εγγυηθεί η ERA ENERGY. Αυτό οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι η ERA ENERGY χρησιμοποίησε ορισμένα από τα καλύτερα
υλικά στην αγορά, και αφετέρου στην προσεγμένη μελέτη εγκατάστασης.

                Το έργο αυτό προστέθηκε σε μία μεγάλη λίστα έργων σε φωτοβολταϊκά πάρκα αλλά και αμέτρητες στέγες που έχει ήδη  υλοποιήσει  η ERA ENERGY.  Ακόμη αυτή τη στιγμή  προχωρά και σε άλλες εγκαταστάσεις σε στέγες και σε πάρκα αποτελώντας την καλύτερη και πλέον αξιόπιστη λύση για όποιον θέλει να ασχοληθεί ενεργά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η έως τώρα εμπειρία των στελεχών και των τεχνικών της , από παρόμοιες εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας  της  δίνει την δυνατότητα να παρέχει πάντα τον καλύτερο συνδυασμό κόστους - ποιότητας – απόδοσης, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό εισόδημα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: