Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

«ΕΓΩ; ΕΣΥ…» Μια τολμηρή «μαύρη» ερωτική κωμωδία
Το «Εγώ; Εσύ…!» είναι το 7ο βιβλίο ( δεύτερο θεατρικό έργο) του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου και  γράφτηκε το 2008 σε 52 ημέρες.   Διαπραγματεύεται την καθημερινότητα ενός άντρα, με τα όνειρα, τις χαρές και τις λύπες, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις προκλήσεις  της  σύγχρονης  εποχής.
Ο συγγραφέας, με τους ήρωές του,  μας ταξιδεύει  στο Βερολίνο, του 2008. Μέσα  από τους διαλόγους, «περνά» μηνύματα, για την εργασία, τη φτώχια και την προσπάθεια για καλύτερη ζωή, τον έρωτα στον γάμο, τον εξωσυζυγικό  έρωτα, την ισότητα των δύο φύλων, τις αγωνίες για το αύριο, τους κινδύνους από σύγχρονες ασθένειες, την πολιτική, τον υπερκαταναλωτισμό,   το χάσμα των γενεών, τις ηθικές αξίες, τη λογική και το παράλογο, την υποκρισία και την αλήθεια στις ανθρώπινες σχέσεις, την τόλμη ή τους συμβιβασμούς,   τα όρια της ελευθερίας και του σεβασμού, τις συγκρούσεις ανάμεσα στα «πρέπει»  και τα «θέλω» μας.
Μια τολμηρή «μαύρη» ερωτική κωμωδία, που βάζει τις ερωτικές σχέσεις στο μικροσκόπιο για να αναδείξει την περιπλοκότητα και τον παραλογισμό, κάτω από τον καθωσπρεπισμό,  την υποκρισία, με εκπλήξεις,  ανατροπές,  ρεαλιστική γλώσσα που προκαλεί,  πολύ γέλιο και …κλάματα.
Κάποιος εκ  των πρωταγωνιστών  θα ανακαλύψετε ότι  είστε… και εσείς!
Πρόκειται για ένα έργο που σίγουρα θα συζητηθεί.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
O Θεοχάρης Μπικηρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στο Villigen της Γερμανίας.
Ξεκίνησε να αρθρογραφεί από 16 χρονών στον τύπο της Κατερίνης  με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες και παρεμβάσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Πιερίας.
Ιδρυτής και εκδότης των περιοδικών WEEK και   MUST- 4 Εποχές(1995-2005).
Διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,  σε  εφημερίδες,  τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών, ανταποκριτής Αθηναϊκών ΜΜΕ και  κειμενογράφος διαφημιστικών και Λογογράφος.
Εργάσθηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, σε Νομάρχες και Πολιτικά Γραφεία.
 Υπήρξε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνιακής υποστήριξης σε υποψήφιους που εκλέχθηκαν,  συμμετείχε και συμμετέχει σε ομάδες επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού.
Ενεργό μέλος πολλών Συλλόγων με πολυποίκιλη δράση.
Μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων».
Διετέλεσε «Συντονιστής» της Ομάδας Επικοινωνίας και ΜΜΕ του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», τη διετία 2006 και 2007.
Από το 2004, διετέλεσε, Υπεύθυνος  Τύπου και Επικοινωνίας  Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Αθήνα.
Από τον Ιανουάριο του 2007 ως τις εκλογές τις 16-9-2007, διετέλεσε  Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου   Υφυπουργού στο Υπουργείο Υγείας.
Μετά τις εκλογές επανατοποθετήθηκε ως Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου, ως τον Ιανουάριο του 2008, οπότε και παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Κατερίνη.
Κάτοχος του   Μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας»  της  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.  2008-2010).
Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων.
To 2007 παρακολούθησε το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΣΤΟΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Τιμήθηκε  από το Δήμο Κατερίνης στις 22-7-2006 « για την προσφορά με το  έργο του στη πνευματική ζωή της Κατερίνης και στα Ελληνικά Γράμματα».
Ιδρυτικό μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:
¨     «Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ
¨     «Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).
¨     Εικονογράφησε μέρος του βιβλίου  «Η  Ελλάδα με χρώμα ,ήχο, εικόνα και λόγο» (2002) των εκδόσεων «Εκδοτική Όλυμπος -Γ.Ράπτης»).
¨     «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση, Πρόλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου)
¨     Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008 (μεταφρασμένο στα Αγγλικά,One-act play : “The suitcase”).
¨     Εγώ; Εσύ..!,   Θέατρο, 2011.
¨      Αλκυονίδες Νύχτες». Ερωτική ανθολογία περιόδου 2004-2009.(2011).
¨     Οδυσσέα, μη γυρίσεις στην Ιθάκη, 2009-2011(2011).

Υπό έκδοση:
¨     Mobbing, η κρυμμένη βία,  2012(Πρόλογος: Γεωργία Σιδέρη). Μελέτη για την ηθική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο.
¨     Αλκοόλ –Αλκοολισμός. Χρήση και κατάχρηση. Έρευνα για τις στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών απέναντι στο αλκοόλ, στη Μακεδονία.
¨     Έρωτας και δακρυγόνα, 2012( μυθιστόρημα)
Η ζωγραφική και το σκίτσο είναι επίσης αγαπημένοι του τρόποι έκφρασης.
·        Συμμετείχε  στα Αικατερίνεια 2008(1-11-2008) με έκθεση σκίτσων περιόδου 1981-2008.
·         Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον μουσικοσυνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη.
Είναι παντρεμένος με τη γιατρό- αναισθησιολόγο  Νόπη Αθ. Βελίκη, έχει μια κόρη 8 ετών, τη Μαρία κι ένα αγόρι, νεογέννητο.!
Διαχειρίζεται το  ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Bikiropoulos.blogspot.com με θέματα πολιτισμού και επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: