Τετάρτη 18 Μαΐου 2011




Ανακοίνωση της Ν.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε

Τα μέτρα του μνημονίου βρίσκονται στο πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ
( Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών και στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γιάννη Μαγκριώτη )


Το ΠΑ.ΣΟΚ. ως κόμμα της αστικής τάξης βρίσκεται μακριά από τις  έγνοιες και τις κοινωνικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Πασχίζει για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου μέσα από το κυριολεκτικό σμπαράλιασμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Για να δικαιολογήσει την ανάλγητη, αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική του λέει ψέματα στον λαό. Παρουσιάζει τα μέτρα του μνημονίου, για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση ως επιβαλλόμενα και ως μονόδρομο. Τα μέτρα του μνημονίου βρίσκονται όλα στο πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το έχει επαναλάβει αρκετές φορές ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Πεταλωτής.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ κρύβει με επιμέλεια το γεγονός πως η οικονομική κρίση είναι κρίση του συστήματος, κρίση καπιταλιστική, που το ίδιο υπηρετεί. Η οικονομική κρίση προκλήθηκε μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και από τη παράλληλη υπονόμευση των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ( βλ. νόμο Ρέππα για το ασφαλιστικό, αύξηση 0,77 ευρώ την μέρα στο εργατικό μεροκάματο, κατάργηση 8ώρου, ψήφιση των νόμων γιαα τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και άλλα). Ο λαός υπέφερε και στη περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης γιατί στο όνομα των « ρεαλιστικών» πολιτικών, των « εφικτών» στόχων και των «αντοχών» της οικονομίας έβλεπε το εισόδημα του να συρρικνώνεται. Έβλεπε το βιοτικό του επίπεδο να συμπιέζεται και την ανεργία να θεριεύει από την μεγάλη εξαγωγή κεφαλαίων στα Βαλκάνια η οποία οδήγησε στην αποβιομηχανοποίηση της χώρας μας (βλ. Κόρνταγκ στον Κορινό Πιερίας, Κατερίνα Ε.Π.Ε., την βιομηχανία ιματισμού).
Ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου τα προηγούμενα χρόνια, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ και τη ΚΡΙΣΗ. Το σύνθημα « ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για τη ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ» πρέπει να μπολιάσει κάθε εργατική λαϊκή συνείδηση. Πρέπει να βρουν απάντηση στον καθημερινό εργατικό, λαϊκό, ταξικό αγώνα τα ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα περί χρεοκοπίας της χώρας αν δεν ακολουθήσουμε το μνημόνιο. Αυτά είναι επιχειρήματα που αποσκοπούν στην υποταγή του λαού, για να περάσουν χωρίς αντίσταση και λαϊκό αγώνα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Αυτός που χρεοκοπεί μόνιμα και σταθερά  τα τελευταία χρόνια ,είτε είναι περίοδος κρίσης είτε περίοδος ανάπτυξης, είναι ο λαός. Το μνημόνιο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το κεφάλαιο για να επιταχυνθεί η εφαρμογή μέτρων που έχουν συνδιαμορφώσει και συναποφασίσει εδώ και χρόνια όλες οι δυνάμεις  του κεφαλαίου στα όργανα της Ε.Ε. και στη χώρα μας τόσο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Ν.Δ και το ΛΑ.Ο.Σ όσο και τα κόμματα δορυφόροι τους, θιασώτες του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ/Σύριζα, κόμμα Μπακογιάννη, κόμμα Κουβέλη).Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για την αναπαραγωγή του ίδιου του συστήματος. Για να ανοίξει νέος κύκλος κερδοφορίας για το κεφάλαιο με τον λαό πλήρως αφοπλισμένο από δικαιώματα και κατακτήσεις.
Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός, με κοινωνική συμμαχία λαϊκή οργάνωση και ταξική συσπείρωση να περάσουμε στην αντεπίθεση. Σήμερα η φιλολαϊκή προοπτική περνά μέσα από τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έρχεται σε αντιπαράθεση με τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης που εξυπηρετεί το κέρδος και μόνο αυτό. Είναι ο δρόμος που λέει ότι δεν αρκεί η εναλλαγή κομμάτων στο άρμα της αστικής εξουσίας, αλλά αλλαγή τάξης στην εξουσία και άλλη οργάνωση της οικονομίας και άλλο σκοπό παραγωγής. Ο παραγόμενος πλούτος μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της λαϊκής ευημερίας και της κοινωνικής προκοπής μόνο μέσα από την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό στο επίπεδο του εργατικό κράτους και τον εργατικό λαϊκό έλεγχο. Ο δρόμος της ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τη φιλολαϊκή προοπτική. Εδώ θα πιάσουν τόπο οι λαϊκές θυσίες και δεν θα μετατραπούν σε καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού.

Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: