Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παμπιερική σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας για τα διόδια

Παμπιερική σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας για τα διόδια 

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή για την ποινικοποίηση του «Δεν πληρώνω» συνεδρίασε εκτάκτως, το βράδυ της Παρασκευής, η Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων για να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι τις προθέσεις τις κυβέρνησης και της τροπολογίας. Τα μέλη της επιτροπής εμφανίστηκαν ιδιαίτερα εξοργισμένα με την κίνηση της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως θα αγωνιστούν ακόμη περισσότερο για να μην περάσει η τροπολογία.
«Η ενέργεια του Υπουργού Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Ρέππα, να καταθέσει τροπολογία για την μετατροπή της άρνησης πληρωμής διοδίων σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μετατρέψει την Τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών, αντί να δώσει λύσεις για προβλήματα που δημιουργεί το παράλογο καθεστώς διοδίων, ειδικά στο νομό Πιερίας, μας έχει εξοργίσει», αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής. Επιπλέον,  καλούν τους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν την συγκεκριμένη   τροπολογία.

Νέες κινητοποιήσεις
Τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων αποφάσισαν να κλιμακώσουν τη στάση τους, διοργανώνοντας σειρά κινητοποιήσεων, με την αρχή να έχει γίνει χθες το μεσημέρι στα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Επίσης, καλούν  όλους τους κατοίκους της Πιερίας, φορείς και συλλογικότητες του νομού, σε Παμπιερική σύσκεψη την Τετάρτη 16. Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης Επιμεητηρίου Πιερίας.
«Όχι στην υποβάθμιση του τόπου μας.  Όχι στην απομόνωση. Όχι στον οικονομικό μαρασμό της Πιερίας.  Όχι στο παράλογο καθεστώς των διοδίων. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί τίποτα δεν τελείωσε! Απεναντίας, η σκληρή μάχη τώρα αρχίζει. Δηλώνουμε την απόφασή μας να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους», αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: