Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Θεοφάνια στον ποταμό Βαφύρα στο Δίον

Τελετές με αγιασμό και κατάδυση του σταυρού έγιναν χθες σε όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Δίου (Δίον, Καρίτσα, Βροντού, Άγιος Σπυρίδωνας, Κονταριώτισσα και Νέα Έφεσος) και συμμετείχαν πάρα πολλοί δημότες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και συγκεκριμένα στον ποταμό Βαφύρα.


Η εκδήλωση έγινε με την παρουσία της αντιδημάρχου Δίου-Ολύμπου, Μαρίας Τσιμήτρη, του τ. δημάρχου Δίου και νυν περιφερειακού συμβούλου, Γρηγόρη Παπαχρήστου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Κατά τον αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Βαφύρα και στο σημείο όπου εψάλετο το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε», όταν ο Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Δίου, π. Δημήτριος, έφθασε στον στίχο όπου γίνεται λόγος για το Άγιο Πνεύμα («και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς»), αφέθηκαν περιστέρια στον αέρα και συγχρόνως έγινε και η ρίψη του σταυρού στο ποτάμι.

Τέσσερα παιδιά βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού και ένα από αυτά βρήκε το σταυρό, τον παρέδωσε στον Ιερέα και έλαβε την ευλογία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: