Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσική συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου, το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και το οποίο, χρόνο με το χρόνο, έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό.


Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν χορωδιακά σχήματα από την Ελασσόνα, τις Σπέτσες, τη Λιβαδειά, τον Δήμο Πανοράματος, τον Δήμο Μ.Αλεξάνδρου Πέλλας, νεανικό πολυφωνικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, ενώ μουσικό παρών έδωσαν η νεανική και η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, καθώς και η Βυζαντινή Χορωδία της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης.

Η κάθε μια από τις χορωδίες με την ιδιαίτερη παρουσία της, συνέβαλε στο να γίνει και το φετινό Χορωδιακό Φεστιβάλ μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση.

Aντιπροσωπευτικά δείγματα των σπουδαιότερων συνθετών διαφόρων εποχών άγγιξαν τους θεατές με
την αρμονία και την απλότητά τους.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Κίτρους κ.Αγαθόνικος, ο Αιδέσιμος της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης κ.Ιωάννης Υφαντίδης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, ενώ παρέστη ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το φιλόμουσο κοινό αγκάλιασε και φέτος το Φεστιβάλ, κατακλύζοντας την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου και προσφέροντας απλόχερα το παρατεταμένο χειροκρότημά του στις συμμετέχουσες χορωδίες.

Ζήνων Σατραζέμης: Καταξιωμένη γιορτή πολιτισμού

Κηρύσσοντας την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης τόνισε μεταξύ άλλων:«Με μεγάλη χαρά, διοργανώνουμε για 14η συνεχή χρονιά στην Κατερίνη το Χορωδιακό Φεστιβάλ, έναν θεσμό που έχει καταξιωθεί σε πανελλήνιο, και όχι μόνο, επίπεδο, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από την αντοχή του στο χρόνο, όσο και από τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων. Είναι μια γιορτή, μια συνάντηση πολιτισμού που λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας και ανάπτυξης δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των πόλεων που οι συμμετέχουσες χορωδίες εκπροσωπούν. Είναι ζωντανός εκφραστής της ευαισθησίας με την οποία το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης αναδεικνύει τη μουσική σε κάθε της μορφή».

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου συνεχάρη τα στελέχη του Ωδείου που εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και καταξίωσαν τον σπουδαίο θεσμό του Χορωδιακού Φεστιβάλ και δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που υποστηρίζει τον πολιτισμό με ποιότητα και συνέπεια.



Αλέξανδρος Γιουμίδης: Σημαντικός Πολιτιστικός Θεσμός

Την έναρξη των εκδηλώσεων της δεύτερης ημέρας κήρυξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρος Γιουμίδης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το Δημοτικό Ωδείο, μέσα από τον θεσμό του Χορωδιακού Φεστιβάλ, έχει επιτύχει να ξεπεράσει τα στενά όρια του Νομού Πιερίας. Είναι μία εκδήλωση που προβάλει την πόλη μας και συντελεί στη διάδοση της χορωδιακής μουσικής, την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και την συγκρότηση δικτύου συνεργασίας με τις πόλεις και τους πολιτιστικούς φορείς που συμμετέχουν στα δρώμενα».



Ο κος Γιουμίδης ευχαρίστησε το κοινό και τα Μ.Μ.Ε. που με τη συμμετοχή τους και την προβολή των εκδηλώσεων αντίστοιχα, ανέδειξαν το Χορωδιακό Φεστιβάλ σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας. Και οι δύο ημέρες των εκδηλώσεων έκλεισαν με όλες τις χορωδίες επί σκηνής να ερμηνεύουν μέσα σε κλίμα κατάνυξης το γνωστό τραγούδι των Χριστουγέννων «Άγια Νύχτα».

Στο πλαίσιο του 14ου Χορωδιακού Φεστιβάλ ο κος Γιουμίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον επί σειρά ετών εργαζόμενο του Ωδείου Παναγιώτη Πανίδη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, ενώ αναμνηστικά δώρα απονεμήθηκαν από μέλη του Δ.Σ. του Ωδείου στους εκπροσώπους όλων των χορωδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πρωί της Κυριακής, η Χορωδία της Γ.Ε.Χ.Α , παρουσίασε βυζαντινούς ύμνους κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό της Θείας Αναλήψεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: