Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Φρίκη στις ΗΠΑ: Έβγαλε σε livestream τη δολοφονία του συντρόφου της από αστυνομικό


Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο δολοφονίες μαύρων πολιτών μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα από τα δύο περιστατικά κατεγράφη σε ζωντανή εικόνα και μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τη σύντροφο του θύματος. Οργή από τις κοινότητες των μαύρων που ξεσηκώνονται για ακόμη μια φορά μέσα στους τελευταίους μήνες. ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 


Μια νεαρή μαύρη γυναίκα κατέγραψε σε live εικόνα τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του συζύγου της από αστυνομικό, την Τετάρτη σε περιοχή κοντά στη Minneapolis των ΗΠΑ.

AdTech Ad

Η κοπέλα ονόματι Diamond Reynolds, δημοσίευσε ζωντανά το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το ντοκουμέντο κατά το οποίο άνδρας της αστυνομίας έχει πυροβολήσει τον Philando Castile. Η Reynolds ακούγεται να μιλάει και να περιγράφει τα όσα συμβαίνουν. Όπως αναφέρει, η αστυνομία σταμάτησε το όχημα του ζευγαριού επειδή ένα από τα πίσω φανάρια, ήταν σπασμένο.

Ο σύντροφος της ενημέρωσε το όργανο της τάξης κατόπιν ερώτησης του, ότι έχει όπλο στο αυτοκίνητο το οποίο κατείχε με νόμιμο τρόπο. Εκείνος του ζητά την ταυτότητα του και όταν το θύμα προσπάθησε να βρει το πορτοφόλι του, τότε πυροβολήθηκε τέσσερις συνολικά φορές. Νωρίτερα του είχε πει πως θα βγάλει το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι και όχι το περίστροφο.
"Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τον σκοτώνετε;" ακούγεται να φωνάζει η 32χρονη Reynolds, στο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το τοπικό WCCO και η N.Y. Daily News. "Του είπα να μην το πλησιάσει (εννοώντας το ντουλαπάκι του οχήματος), του είπα να κατεβάσει τα χέρια του", φωνάζει ο αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει να κρατά παρατεταμένο το όπλο του.
"Του είπατε να βρει την ταυτότητα του κύριε", λέει η γυναίκα. "Τον πυροβολήσατε κύριε και εκείνος έψαχνε την ταυτότητα του".

Το βίντεο-ντοκουμέντο μετά από επεξεργασία:




 Στο τέλος των 10λεπτων πλάνων η Reynolds αρχίζει να φωνάζει καθώς κάθεται στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος μαζί με την ανήλικη κόρη της που ήταν μπροστά στο συμβάν. "Είναι εντάξει μαμά", ακούγεται να λέει η μόλις τεσσάρων ετών κόρη της, την ώρα που η μητέρα της ζητά βοήθεια από εκείνους που παρακολουθούν τα πάντα μέσω Facebook. "Είναι εντάξει, εγώ είμαι μαζί σου".
Ο 33χρονος Castile δούλευε σαν υπεύθυνος σε καφετέρια τοπικού σχολικού ιδρύματος. Πέθανε λίγη ώρα αργότερα, μετά τη μεταφορά του στο Hennepin County Medical Center, όπως αποκάλυψαν συγγενείς του στο WCCO.

Και το αυθεντικό βίντεο όπως το ανέβασε η Diamond Reynolds. Προσοχή, τα πλάνα είναι πολύ σκληρά:

 

https://www.facebook.com/100007611243538/videos/1690073837922975/

 

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής του St. Paul επιβεβαίωσε πως δικοί του άντρες ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν τον προληπτικό έλεγχο που οδήγησε στη δολοφονία. Δήλωσε πως ήταν ενήμερος για το βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook και πως διερευνά την υπόθεση. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός που πυροβόλησε ήταν σε άδεια μετ' αποδοχών.
Η οικογένεια του θύματος και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από το Hennepin County Medical Center της Minneapolis για να διαμαρτυρηθούν μετά από ακόμη ένα περιστατικό ένοπλης βίας εναντίον μαύρων στις ΗΠΑ.

  Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας της Minnesota διεξάγει ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό και τους εμπλεκόμενους.
Κόσμος έξω από το σπίτι του κυβερνήτη της Minnesota. Ο κυβερνήτης φυγαδεύτηκε από την αστυνομία:

  Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

 
Θυμίζουμε πως λίγες ώρες πριν σημειώθηκε ακόμη μια δολοφονία μαύρου πολίτη των ΗΠΑ από όργανο της αστυνομίας. Πρόκειται για έναν Αμερικανό 37 ετών ο οποίος πουλούσε CD.
Όπως έγινε γνωστό νεκρός ήταν ο 37χρονος Alton Sterling. Όταν πυροβολήθηκε δεν κρατούσε όπλο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλο στην τσέπη του το οποίο δεν είχε τραβήξει, κοινώς θα μπορούσαν κάλλιστα να τον ακινητοποιήσουν και να μην τον εκτελέσουν, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που κατέγραψαν το περιστατικό σε ακόμη ένα σοκαριστικό βίντεο:
Προσοχή τα πλάνα είναι και εδώ πολύ σκληρά. Ο Sterling πυροβολείται εξ επαφής:
 
Πλέον με την υπόθεση της δολοφονίας του 37χρονου Sterling ασχολείται το FBI. Οι δύο αστυνομικοί της περιοχής του Baton Rouge της Louisiana, πήγαν έξω από κατάστημα της πόλης, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας με κόκκινη μπλούζα που πουλούσε CD, απειλούσε κάποιον με όπλο.

  Σύμφωνα με την μαρτυρία του Abdul Muflahi, όταν το θύμα προσπάθησε να απωθήσει τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, ο συνάδελφός του πυροβόλησε τον 37χρονο τέσσερις με έξι φορές. Πρόσθεσε ότι το θύμα δεν χρησιμοποίησε όπλο, αλλά μόλις έπεσε νεκρός οι αστυνομικοί βρήκαν όπλο στην τσέπη του. Νωρίτερα κάποιος από το παρακείμενο κατάστημα φώναζε "έχει όπλο, έχει όπλο".

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν ήταν οι Blane Salamoni και Howie Lake. Ο Lake είχε πυροβολήσει και παλαιότερα, τον Δεκέμβρη του 2014, όταν βρέθηκε σε περιστατικό κατά το οποίο ένοπλος είχε απειλήσει ότι θα αυτοκτονήσει. Τελικά τραυματίστηκε από τον άνδρα της αστυνομίας που βρίσκεται πλέον υπό διοικητική έρευνα.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε πως ο Sterlnig δεν είχε προκαλέσει ποτέ προβλήματα και πως είχε βρεθεί στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων από αστυνομικούς εξ αιτίας του γεγονότος ότι ήταν μαύρος και εύσωμος. Ο διοικητής του Baton Rouge έχει ζητήσει τη συνδρομή της κοινότητας των μαύρων για να μη γίνουν ταραχές και έχει υποσχεθεί να αποδοθεί δικαιοσύνη. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει αναθέσει την εξέταση της υπόθεσης στο FBI, όπως αναφέρει το Associated Press.


news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: