Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Οι τεχνικές αστοχίες που στοίχισαν τη ζωή στην Άννα Πολλάτου


Οι τεχνικές αστοχίες που στοίχισαν τη ζωή στην Άννα ΠολλάτουΝέα στοιχεία για το δυστύχημα που στέρησε τη ζωή από την Ολυμπιονίκη. Τις τεχνικές αστοχίες του αυτοκινήτου «δείχνουν» ως υπαίτιες για το θανάσιμο τραυματισμό της αδικοχαμένης αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Άννας Πολλάτου το 2014 τα συμπεράσματα του πολυσέλιδου πορίσματος-καταπέλτη, που συνέταξε ο διορισμένος από την οικογένεια πραγματογνώμονας. 


Η άτυχη Ολυμπιονίκης έχασε τη ζωή της στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας περιστροφή και συγκρούστηκε με διερχόμενο αγροτικό. Τη στιγμή της σύγκρουσης το ταμπλό του αυτοκινήτου της 31χρονης έσκασε σαν βόμβα, αποκολλήθηκε από τη βάση του και μπήκε ολόκληρο μέσα στην καμπίνα, πέφτοντας πάνω της.

Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «... όταν έσπασε το τιμόνι από τη βάση του η οδηγός βρέθηκε ξαφνικά στην καμπίνα μετέωρη, δίχως σημείο ή λαβή στήριξης, ενώ ο κορμός της μεμιάς κόλλησε με βία πάνω στο κάθισμα αριστερόστροφα...». Η βίαιη κάμψη και η διάταση του αυχένα έκοψε το νήμα της ζωής της, αφού είχε ως συνέπεια την απότομη διακοπή της αναπνευστικής λειτουργίας, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση.

«Η άνευ προηγουμένου αποκόλληση του τιμονιού και η ξαφνική εισβολή ολόκληρης της κονσόλας του αυτοκινήτου με ταχύτητα έκρηξης και ισοδύναμη ορμή εκατοντάδων κιλών πάνω στο ήδη μετέωρο σώμα της Άννας είναι οι μόνιμοι αιτιώδεις σύνδεσμοι με την κατάληξη της οδηγού. Δεν δικαιολογείται αστοχία τέτοιου είδους για ένα τόσο δημοφιλές αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μαρακάκης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: