Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς - Βενιζέλος: Συζήτησαν για τρόικα και ψήφο εμπιστοσύνης

Για τη συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα ταξιδέψει μαζί με τον Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον, όπου ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκαν διεξοδικώς τα θέματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το επικείμενο ταξίδι των κ.κ. Χαρδούβελη και Στουρνάρα και οι εκεί συναντήσεις τους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας περιορίστηκε να δηλώσει πως ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας. Και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε μόνο πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις.

Ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών βγήκε... αγκαζέ από το Μέγαρο Μαξίμου με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: