Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αρχηγική επάνοδος Παπανδρέου στις δημοσκοπήσεις

Κρυφά χαμόγελα, ικανοποίηση αλλά και μια ετεροχρονισμένη δικαίωση στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν ότι προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της RASS με έναν στους δυο πολίτες να του χρεώνουν σκοπιμότητα ως προς την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αλλά και περίπου το 5% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε αν δημιουργούσε νέο κόμμα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης οι περίπου μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 49,9% θεωρούν οτι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο από σκοπιμότητα, άλλο 1/3 (29,9%) πιστεύει ότι αυτό συνέβη επειδή δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και το 17% πως οτι έκανε το έκανε από άγνοια.
Οι ερωτηθέντες ωστόσο - έστω και με ένα χαμηλό ποσοστό - του δίνουν τη δυνατότητα εισόδου στη Βουλή στην περίπτωση που δημιουργούσε ένα νέο κόμμα!
Το 4,6% δηλώνει ότι θα τον εμπιστευόταν, την ίδια στιγμή που στην ίδια δημοσκόπηση το 4,1% των πολιτών ψηφίζει ΠΑΣΟΚ...
Στο επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ η συγκεκριμένη έρευνα προκάλεσε κλίμα ευφορίας και ικανοποίησης, αν και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις θεωρούν ότι το μονοψήφιο ποσοστό του 4,6% των ψηφοφόρων που δείχνει την προτίμηση του στο πρόσωπο του, θα εκτοξευόταν σε διψήφια ποσοστά, αν το ερώτημα της δημοσκόπησης ήταν "αν θα ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου".
Πρόσωπα κοντά στον κ. Παπανδρέου διατύπωναν την εκτίμηση ότι οι πολίτες δείχνουν να μην εμπιστεύονται το νέο εγχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και θεωρούν ως επιβεβλημένη και αυτονόητη τη συνέχιση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό, έστω και υπό νέα ηγεσία.
Είναι ενδεικτικό πάντως, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέχει επιδεικτικά από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την Δημοκρατική Παράταξη, όπως έπραξε το ίδιο και το Σαββατοκύριακο, στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Παρίσι.
Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η επόμενη δημόσια εμφένιση του Γιώργου Παπανδρέου τη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, όπου θα παραστεί και θα παρουσιάσει το βιβλίο του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Συμεών Κεδίκογλου "Τομές με το παρελθόν", που αποτελεί την προσωπική μαρτυρία του Κεδίκογλου και κατάθεση για την ταραγμένη τετραετία 2009-2013.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: