Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Λήξη συναγερμού στον Λευκό Πύργο

Δεν είχε χειροβομβίδα ο νεαρός που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε το "θρίλερ" με τον νεαρό άνδρα στη Θεσσαλονίκη που απειλούσε να ανατινάξει χειροβομβίδα, την οποία ισχυριζόταν ότι κατείχε. 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο Λευκό Πύργο, στην είσοδο του οποίου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον νεαρό άνδρα και να τον ακινητοποιήσουν.


Από τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία ήταν πως ο άνδρας ήταν "καθαρός" και δεν έφερε κάτι πάνω του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 25 έως 30 ετών με βεβαρυμένο ψυχιατρικό ιστορικό.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί, όταν ο νεαρός έκανε την εμφάνισή του στην είσοδο του Λευκού Πύργου, απειλώντας ότι θα απασφαλίσει χειροβομβίδα που ισχυριζόταν πως είχε πάνω του, στη δεξιά τσέπη του μπουφάν που φορούσε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο, ενώ δύο διαπραγματευτές ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή μαζί του για να τον πείσουν να παραδοθεί. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ο νεαρός φέρεται να έλεγε ότι αυτό που θέλει είναι "να καθαρίσει το όνομά του", ενώ ζήτησε και τσιγάρα, αίτημα που ικανοποιήθηκε.

Στο σημείο έφτασε κι ο πατέρας του νεαρού, ενώ το πλακόστρωτο μπροστά από το Λευκό Πύργο είχε αποκλειστεί, με την κυκλοφορία των οχημάτων πάντως να διεξάγεται κανονικά στην περιοχή.

Τελικά, οι αστυνομικοί, αιφνιδιάζοντας κάποια στιγμή τον νεαρό, όρμησαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν για να δώσουν τέλος στο πολύωρο θρίλερ. O άνδρας μεταφέρθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

1 σχόλιο:

ipiros.eu είπε...

Στο ipiros.eu μπορείτε να βάλετε ή να αναζητήσετε δωρεάν αγγελίες για αγορές και πωλήσεις αντικειμένων, για ακίνητα, αυτοκίνητα, εργασία, υπηρεσίες, εκδηλώσεις και πολλές άλλες κατηγορίες στα Ιωάννινα και όλη την Ήπειρο.