Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Με επέμβαση των ΜΑΤ Ξεκίνησε η λειτουργία των Διοδίων του Αιγινίου Ρίψη χημικών και προσαγωγές


    Με την επέμβαση των ΜΑΤ και την ρίψη χημικών τέθηκε σε λειτουργία ο Σταθμός διοδίων του Αιγινίου χθες γύρω στις 4:30 μ.μ.


     Από τις 10 το πρωί της Δευτέρας πολίτες και φορείς του νομού άρχισαν να συγκεντρώνονται  στα διόδια, έπειτα από το κάλεσμα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και επιτροπών,  με σκοπό να μην επιτρέψουν τη λειτουργία. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν στη σημερινή κινητοποίηση, αλλά και τι θα σημαίνει η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου για την τοπική οικονομία. Από την πλευρά τους, οι διερχόμενοι οδηγοί
δήλωναν πως συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα. 
 Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, με δηλώσεις του σε πανελλήνια τηλεοπτικά δίκτυα, εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκαν στην κατάληψη των διοδίων, αλλά κυρίως για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η Βόρεια Πιερία, αλλά και όλος ο νομός. Τόνισε την αδικία που υφίσταται η περιοχή τους, η οποία πνίγεται από τα διόδια, ενώ εντός του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει ακόμη ένας σταθμός διοδίων στον κόμβο της Αλεξάνδρειας, επί της Εγνατίας Οδού. Σημείωσε δε πως η εταιρία ζητά να εισπράττει διόδια χωρίς να έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, όπως η ανακατασκευή των κόμβων, Αιγινίου, Πύδνας, Κορινού κ.α.

  Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου   Πύδνας – Κολινδρού  έθεσαν την παραίτησή τους στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι κινητοποιήσεις των πολιτών  πέτυχαν το στόχο τους και απέτρεψαν μέχρι εκείνη την ώρα το άνοιγμα και την λειτουργία των διοδίων, στελέχη της εταιρίας ανέφεραν πως περιμένουν να κοπάσουν οι έντονες διαμαρτυρίες και θα θέσουν τον σταθμό σε λειτουργία. Όμως η κατασκευάστρια κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Γύρω στις 4:00 μ.μ. συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων εργαζόμενοι των διοδίων επιχείρησαν να μπουν στα κουβούκλια για να πιάσουν δουλειά. Οι πολίτες προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν,  ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των ΜΑΤ και πολιτών. Τα Ματ έκαναν  χρήση  χημικών και δακρυγόνων και προέβησαν σε συλλήψεις πολιτών μεταξύ των οποίων είναι και Δημ. Σύμβουλοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. Η κυκλοφορία της Εθνικής Οδού αποκαταστάθηκε και παρά τις έντονες κινητοποιήσεις των πολιτών τα διόδια λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: