Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν μαστογραφίες για 450 γυναίκες από το ίδρυμα `` Δ. Πασχάλη``


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Δ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ»
Δωρεάν μαστογραφίες για 450 γυναίκες
ΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


2012-10-11 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Ημερίδα για τον καρκίνο τού μαστού - Δωρεάν μαστογραφίες _ Παρασκευή 12-10-2012 (1).jpgΤετρακόσιες πενήντα (450) γυναίκες του Δ.Δίου-Ολύμπου, αλλά όχι μόνο, θα μπορούν από σήμερα και κατά το επόμενο διάστημα να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες, μετά την πολύ μεγάλη προσφορά του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης (ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού και διανομή κουπονιών για δωρεάν μαστογραφίες) που έγινε στην Κονταριώτισσα με τη συνεργασία του Δ.Δίου-Ολύμπου.
Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Συγκεκριμένα, το ίδρυμα του κ. Διονύση Πασχάλη μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη με στόχο την αγάπη και αλληλεγγύη που πρέπει να προσφέρεται, εν μέσω οικονομικής κρίσης, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δ.Δίου-Ολύμπου 
ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού – Πρόληψη και Αντιμετώπιση».
Στην ημερίδα συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές εισηγήσεις ενώ συγχρόνως παρουσίασαν και εικόνες επί του θέματος που ανέπτυξαν, σε οθόνη, την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, στην κατάμεστη αίθουσα του πρώην δημαρχείου Δίου, στην Κονταριώτισσα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επειδή πριν από την εκδήλωση εκτιμήθηκε πως θα υπήρχε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, υπήρξε πρόνοια ώστε οι ομιλίες και οι εικόνες να παρουσιάζονται όχι μόνο στην αίθουσα αλλά συγχρόνως και σε γιγαντοοθόνη έξω από το δημαρχείο. Κατ’ εκτίμηση, στη ημερίδασυμμετείχαν γύρω στα 600 – 650 δημότες του Δ.Δίου-Ολύμπου αλλά και επισκέπτες από Κατερίνη και από αλλού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας, ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Διονύσης Πασχάλης, ο βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-ΟλύμπουΓιώργος Κωτούλης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, οι τ. δήμαρχοι Κατερίνης Θ.Καμπερίδης, Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος (νυν περιφερειακός σύμβουλος) και Κορινού Απόστολος Δημητρίου, οι αντιδήμαρχοι Μ.ΤσιμήτρηΠ.ΚιάφαςΣ.Νούλα καιΒ.Βροχαρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία ΖουρζούραΜαρία ΖέρβαΘ.ΤζίκαςΕ.Μόχλα,Γ.Ελευθερίου κ.ά., οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Δ.Δίου-Ολύμπου Δ.ΚατιρτζήςΚ.ΧότζιαςΝ.ΠατρήςΚ.Αγαθαγγελίδης κ.ά., μέλη συμβουλίων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, τέως δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, ιατροί καθηγητές πανεπιστημίων εσωτερικού και εξωτερικού, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Στ.Φαρμάκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν α) ο κ. Θεοχάρης Ταντανάσης, αν.καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας της β’ μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής του ΑΠΘ, β) ο κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του ΑΠΘ – πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας πρωίμου διαγνώσεως και αντιμετωπίσεως του καρκινώματος του μαστού, γ) η κ. Γιώτα Σασοπούλου, χειρούργος με εξειδίκευση στον μαστό – διδάκτωρ του ΑΠΘ, δ) ο κ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, ογκολόγος, παθολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Καλιφόρνιας – ιατρικό διαβαλκανικό κέντρο. Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Κωτούλης.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Διονύση Πασχάλη, έκανε λόγο για εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης του δήμου. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο κ. Θεόδωρος Ζέρβας, προϊστάμενος του νομικού τμήματος του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης», ενώ, προς το τέλος, ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος τοποθετήθηκε θετικά επί της εκδήλωσης και εξέφρασε ευχαριστίες προς τους διοργανωτές.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ …ΑΝΔΡΕΣ!
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι επιστήμονες εισηγητές τόνισαν ότι είναι ανάγκη για τις γυναίκες, ιδιαίτερα για εκείνες που είναι άνω των 40 ετών, να κάνουν μόνες τους, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, αυτοεξέταση του μαστού. Συμπλήρωσαν όμως ότι καλό θα ήταν, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, οι γυναίκες αυτές να κάνουν και μια μαστογραφία.
Επιπλέον, μίλησαν και για άλλες προληπτικές ενέργειες περί τον καρκίνο του μαστού αλλά και γενικότερα για την υγεία του σώματος, αναφέροντας μάλιστα την τεκνοποιία, τη μεσογειακή διατροφή, την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος κ.ά. Τέλος, σημείωσαν ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να εντοπιστεί και σε άνδρες, φυσικά σε πολύ μικρότερο ποσοστό από ό,τι στις γυναίκες.
ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ
Η ημερίδα έκλεισε με αναμνηστικά δώρα στους καθηγητές αλλά και στον ίδιο τον κ. Διονύση Πασχάλη, ο οποίος καταχειροκροτούμενος ευχαρίστησε τον δήμο για τη συνεργασία του στην υλοποίηση της ημερίδας αλλά και στη διανομή των κουπονιών για δωρεάν μαστογραφίες σε 450 γυναίκες.
Πρόσθεσε δε ότι τόσο η ημερίδα όσο και οι δωρεάν μαστογραφίες γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάσεων «Βοήθεια στον Συνάνθρωπο» και είναι μια δημιουργία και προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος για αμέριστη συμπαράστασή του στους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Μετά το πέρας της ημερίδας, οι γυναίκες που τις προηγούμενες ημέρες είχαν επικοινωνήσει με τον Δ.Δίου-Ολύμπου για δωρεάν μαστογραφίες,παρέλαβαν από ένα κουπόνι με το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν σε διαγνωστικό κέντρο στην Κατερίνη για να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες. Τα έξοδα θα τα καλύψει το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».
Οι υπόλοιπες γυναίκες που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην ημερίδα, από τη Δευτέρα 15/10/2012 κ.ε. θα μπορούν να προσέρχονται στα δημοτικά καταστήματα Λιτοχώρου (κεντρικό δημαρχείο), στην Κονταριώτισσα (πρώην δημαρχείο πρώην δήμου Δίου) και στη Λεπτοκαρυά (πρώην δημαρχείο πρώην δήμου Ανατολικού Ολύμπου) για να παραλαμβάνουν τα κουπόνια.

Ο ιδρυτής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Πασχάλη»

κ. Διονύσης Πασχάλης, είναι γόνος ανθρώπων της βιοπάλης.  Γεννημένος στη Πιερία και μη προερχόμενος από ανώτερα στρώματα ένιωσε και είδε από μικρός τον κόπο και τον αγώνα του απλού ανθρώπου προκειμένου να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες. Είδε την αγωνία στα μάτια των ανθρώπων αυτών, κάθε φορά που η αρρώστια ή κάποια άλλη δύσκολη κατάσταση πρόβαλε μπροστά τους.  Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που και ο ίδιος συμμετείχε σ’αυτές.
Μεγαλώνοντας λοιπόν,  μέλημα του ήταν όπου μπορούσε και όσο μπορούσε να εξομαλύνει τις δύσκολες αυτές καταστάσεις για αυτούς τους ανθρώπους, προσπαθώντας κυρίως να δώσει την δυνατότητα, σ’έναν απλό βιοπαλαιστή να έχει την ίδια αντιμετώπιση, από διάφορους φορείς, που θα είχε και ένας οικονομικά εύρωστος.
Μέσω του ιδρύματός του θέλει να υλοποιήσει  το όραμα του, με τη συνεπή τήρηση της υπόσχεσής του να συμπαραστέκεται και να βοηθά όπου αντιλαμβάνεται πως υπάρχει ανάγκη. Η διάθεση των οικονομικών του πόρων τίθενται  στην προαγωγή της παιδείας και της υγείας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Σίγουρα οι πόροι ενός ιδρύματος δεν επαρκούν για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της κοινωνίας και σίγουρα κανείς κοινωφελής οργανισμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την παρουσία και τον ρόλο του Κράτους. Αν όμως και άλλοι συνάνθρωποί μας αφουγκραστούν την φωνή βοήθειας που εκπέμπει η κοινωνία μας, το μέλλον θα γίνει καλύτερο για μας και τα παιδιά μας. Το  « Αγαπάτε αλλήλους» που διδασκόμαστε καθημερινά από τον χώρο της Εκκλησίας ας γίνει η κινητήριος δύναμη των πράξεων μας που θα βοηθήσει  την ελληνική κοινωνία να σταθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: