Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τέσσερις νεκροί και πάνω από είκοσι τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Aνετράπη λεωφορείο με 51 ρώσους τουρίστες στο 22χλμ. Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής,στην περιοχή Καρδία


Τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς και 30 τραυματίες Ρώσους τουρίστες έγινε τα ξημερώματα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό πρακτορείο, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τυριακίδης, οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους. Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έβρεχε, ενώ χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να εγκαταλείψουν το λεωφορείο.
Οι 30 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τυριακίδης, τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, χωρίς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν συνολικά εννέα τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι είναι υπό πλήρη έλεγχο. Δύο άτομα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, με τη μία περίπτωση να είναι σοβαρότερη, με πολλαπλά κατάγματα κι άλλα τραύματα.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: