Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ανοχύρωτο στις φωτιές το φοινικόδασος της Πρέβελης


Απροστάτευτο παραμένει το απαράμιλλου κάλλους φοινικόδασος της Πρέβελης σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες της περιοχής.
Η πυρκαγιά της 22ης Αυγούστου του 2010 δεν ήταν αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς ώστε να λάβουν τα μέτρα τους προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.
Σε μία επίσκεψή του Prismanews, όπως αποκαλύπτει και ο φωτογραφικός φακός, αναδεικνύεται η αναλγησία κάθε εμπλεκόμενου φορέα ως προς την ασφάλεια του οικοσυστήματος.

Επικίνδυνες φωτιές κατασκηνωτών, σκουπίδια, απουσία φύλακα και δασικής διαχείρισης συνθέτουν ένα σκηνικό που φουντώνει την αγωνία οργανώσεων και πολιτών.
Η τεράστια οικολογική καταστροφή που είχε προηγηθεί πριν 2 χρόνια, όταν το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης παραδόθηκε στις φλόγες, είχε προκαλέσει οργή και συγκίνηση σε όλους.
 Το δάσος ωστόσο κατάφερε μόνο του να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του δίνοντας ελπίδα. Τώρα, η ανάγκη μέριμνας του κρίνεται επιτακτική.
Να σημειωθεί ότι το δάσος καταλαμβάνει έκταση μόλις 40 στρεμμάτων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμικούς και τουριστικούς πόρους της Κρήτης. Σήμερα χρήζει κατεπείγουσας προστατευτικής παρέμβασης από την πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: