Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

BBC: Η ευρωζώνη θα ξεράσει την Ελλάδα σαν χαλασμένο κεμπάμπ


Διαβάστε πώς χαρακτήρισε τη χώρα μας γνωστός παρουσιαστής του BBC και πώς αντέδρασε ο καλεσμένος του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πόλεμος ξέσπασε στο twiiter. Δείτε απόσπασμα της εκπομπής

Ο παρουσιαστής Τζέρεμι Πάξμαν που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής του στην κατάσταση στην ευρωζώνη και την ελληνική κρίση, με καλεσμένους σχολιαστές τον οικονομολόγο του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρόγκοφ, τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου...  κυριολεκτικά άναψε φωτιές με τις επιθετικές δηλώσεις του.

Στην εισαγωγή της βραδινής εκπομπής, υπογράμμισε ότι: "Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το θολό πολιτικό τοπίο και την απόφαση πασίγνωστης εταιρίας να διακόψει την ασφάλιση εξαγωγών προς την Ελλάδα, πλέον η υπόλοιπη ευρωζώνη σκέφτεται σοβαρά να ξεράσει την Ελλάδα σαν χαλασμένο κεμπάπ".
Ο ίδιος μάλιστα συνέχισε, σχολιάζοντας ότι η ελληνική κοινή γνώμη έχει διχαστεί μπροστά στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, ενώ τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο μέχρι πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο ίδιος δεν δίστασε να αναφερθεί και στο γενικό μπλακ άουτ που απειλεί να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι, καθώς πλέον τα χρήματα της ΔΕΗ δεν επαρκούν να αποπληρώσει τους προμηθευτές της.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας το σχόλιο του Βρετανού δημοσιογράφου προβλητικό και ανάρμοστο. "Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίση και χρειάζεται σεβασμός στον ελληνικό λαό που περνάει δύσκολες στιγμές", είπε.
Η ατυχής ατάκα όμως του δημοσιογράφου και παρουσιαστή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των τηλεθεατών και στο twitter.
Στην πλειοψηφία τους οι χρήστες του διαδικτύου ζητούν επιτέλους σεβασμό για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
"Έκανε τον Πάξτον να μοιάζει ηλίθιος", έγραψε απλός πολίτης, βγάζοντας... το καπέλο στον Έλληνα πολιτικό για την αντίδρασή του.
Μπορεί λοιπόν η Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει μεταμελημένη για το ανάρμοστο ξέσπασμά της εναντίον της Ελλάδας, ωστόσο, κάποιοι ζήλεψαν τη δόξα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: