Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σύλληψη Τσοχατζόπουλου υπό τον φόβο νέου Χριστοφοράκου


Ο φόβος της υπόθεσης Χριστοφοράκου αποτέλεσε την αφορμή ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις που τελικά οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν τη συγκυρία της σύλληψης του πρώην υπουργού με την προκήρυξη εκλογών και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δικαστικοί κύκλοι που επικαλούνται τα "Νέα" ανέφεραν ότι ήθελαν να αποφύγουν έναν νέο Χριστοφοράκο.
"Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι πολλά και η υπόθεση ήταν "ώριμη" για τη σύλληψη του πρώην υπουργού" διαβεβαίωναν εισαγγελικές πηγές, θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα των αποδεικτικών στοιχείων που τους οδήγησαν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης όχι μόνο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και για τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, ένας εκ των οποίων διέφευγε της σύλληψης μέχρι και το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.

Υπό κατηγορίαν είναι τόσο η σύζυγός του όσο και η κόρη του στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν ύστερα από εισαγγελική έρευνα 10 πλάκες χρυσού.
Οι δικαστικές αρχές έχουν προχωρήσει στην ενοποίηση των υποθέσεων προμήθειας οπλικών συστημάτων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός.
Οι κατηγορίες που αφορούν παθητική δωροδοκία έχουν παραγραφεί, αλλά οι δικαστικοί επιχειρούν να διαμορφώσουν κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω απόκτησης περιουσιακών στοιχείων με χρήματα από μίζες.
Η υπόθεση που έφερε τον Ακη Τσοχατζόπουλο στη θέση του κατηγορουμένου αφορά, κατά τις δικαστικές Αρχές, τον τρόπο της απόκτησης του συνόλου των περιουσιακών του στοιχείων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από την πολύμηνη έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου προέκυψαν ενδείξεις ότι ο πρώην υπουργός με τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα διέπραξαν από κοινού και κατ' επάγγελμα ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Με γραπτή του δήλωση, καθώς δεν προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά την έξοδό από τον ανακριτή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξαπολύει επίθεση εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων και κάνει λόγο για σκευωρία εναντίον του. Αναφέρει μάλιστα πως θα επιμείνει μέχρι τέλους στην υπεράσπιση των ενεργειών του.
Να σημειωθεί, τέλος, πως ο πρώην υπουργός θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα για την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος και στη συνέχεια θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: