Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012




Αξιότιμοι Κύριοι,
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη), ειδική θεματική ημερίδα για τον ρόλο και την χρησιμότητα των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Social Media (Facebook, Twitter, YouTube, Flickr κ.λπ.) στον τουριστικό κλάδο, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Πιερίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου καθώς και των συναφών κλάδων για τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον τρόπο λειτουργίας τους, την αποδοτικότητά τους και τη δυνατότητα εξασφάλισης κέρδους, τόσο σε έναν τουριστικό προορισμό στο σύνολό του, όσο και σε κάθε επιχείρηση χωριστά.
Εισηγητές* στην ημερίδα είναι καταξιωμένα και διακεκριμένα στελέχη του Marketing, της Στρατηγικής Επικοινωνίας και της Τουριστικής Επιστήμης, τα οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και επιστημονικά στον κλάδο των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Θα ήταν τιμή μας αν πλαισιώνατε την εκδήλωση.
Λευτέρης Μωυσιάδης


*Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα των εισηγητών
Forum Pieria - Social Media 001 






O Σταύρος Κοντακτσής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974, είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας σε θέματα Διαδικτύου και Επικοινωνίας και ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα από το 2003. Το 2009 συμμετείχε στην ίδρυση της Avakon Media, ενός boutique Social Media Agency και κατείχε το ρόλο του Chief Strategist. Από το 2012, η Avakon Media έγινε μέλος του ομίλου JNL+ και μετονομάστηκε σε Avakon+.
Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Strategy Director της Avakon+ και ασχολείται με θέματα στρατηγικής προσέγγισης των Social Media.

Forum Pieria - Social Media 002Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει στρατηγικές για διείσδυση στα Social Media για σειρά από επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν Τηλεπικοινωνίες, Αυτοκινητοβιομηχανίες, FMCG, Retail και πολιτικά κόμματα.





 Παναγιώτης Παπαχατζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε επί σειρά ετών σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες. Από το 2006 ασχολείται επαγγελματικά με θέματα ψηφιακής επικοινωνίας.
Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει στρατηγικές ψηφιακής επικοινωνίας για μεγάλες εταιρείες, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.
Διετέλεσε υπεύθυνος social media για τρείς Έλληνες Πρωθυπουργούς. Έχει συνεργαστεί σαν σύμβουλος επικοινωνίας με τον ΕΟΤ σχεδιάζοντας την πρώτη, στην ιστορία, παρουσία του οργανισμού στα Social Media.
Σήμερα εργάζεται στην Avakon+ στη θέση του υπευθύνου μεγάλων πελατών.
Forum Pieria - Social Media 004 





Ο Θεμιστοκλής Παπαδημόπουλος είναι απόφοιτος του MBA Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ασχολείται με τον τουρισμό επαγγελματικά από το 2006 αναλαμβάνοντας έρευνες αγοράς για τουριστικές επιχειρήσεις.
Συνιδρυτής της κοινότητας του OpenTourism και του Tourism MBA Society του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συνδιοργανωτής του Tourism Summer School για τρία συνεχή έτη σε Ελλάδα και Τουρκία (2010, 2011, 2012).
Εκτός από τη διοργάνωση events παράλληλα εργάζεται και ως σύμβουλος Online marketing στον τουρισμό και όχι μόνο. Τον Ιούνιο του 2012 προσκλήθηκε από την ετήσια συνάντηση του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην Άγκυρα ως ομιλητής για Online Marketing για προορισμούς.
Forum Pieria - Social Media 003
 






Ο Βασίλης Γκινόπουλος είναι επαγγελματίας του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας μέσω Ίντερνετ, με εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία σε καινοτόμες εφαρμογές επικοινωνίας και διαχείρισης της πληροφορίας. Έχει δουλέψει ως σύμβουλος διαδικτυακής επικοινωνίας σε τουριστικές επιχειρήσεις, στέλεχος σε διαφημιστικές εταιρίες και υπεύθυνος διαδικτυακής εκστρατείας.

Διετέλεσε Social Media Manager στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (2011-2012), όπου και κατάφερε, μέσω των κοινωνικών δικτύων, να προβάλει, να διαφημίσει και να επικοινωνήσει το τουριστικό προϊόν και τους προορισμούς της Ελλάδας αξιοποιώντας διαφορετικά εργαλεία και εφαρμογές στο Ίντερνετ. Ο Βασίλης έχει εκτενή  εμπειρία στο στήσιμο και τη διαχείριση κοινωνικών δικτύων, ιστοσελίδων και ιστολογίων (Blogs), καθώς και εφαρμογές νέας γενιάς (smartphone) κινητών. Είναι συγγραφέας και Blogger, ενώ δουλεύει ως σύμβουλος εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

Forum Pieria - Social Media 005 






Ο Λευτέρης Μωυσιάδης γεννήθηκε το 1978 στο Ντύσσελντορφ. Σπούδασε δημοσιογραφία και επικοινωνία.

Από το 1996 έως το 2004 διετέλεσε εκλογικός ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού "MEGA" στην Πιερία, ενώ συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και περιοδικά.

Υπήρξε υπεύθυνος των γραφείων τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων εκπροσωπήσεις δε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, μέλος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, όπως και του Διεθνούς Οργανισμού "Reporters Sans Frontieres"(Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα) που εδρεύει στη Γαλλία.

Το 2008 ιδρύει την NOVA MEDIA παρέχοντας μεταξύ άλλων, υπηρεσίες υποστήριξης Social Media σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ανοικτή (δωρεάν) και δεν προϋποθέτει οικονομική συμμετοχή ή εισιτήριο εισόδου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: