Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011


ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κ.ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ 
ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:


΄΄Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες – Διάσπαση Προσοχής,
Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη΄΄


Ένας επιστήμονας με παγκόσμια αναγνώριση της προσφοράς του στο θέμα της δυσλεξίας, ο κ. Γιώργος Θ. Παυλίδης, θα είναι ο ομιλητής στη διάλεξη που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο, με θέμα:
΄΄Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες – Διάσπαση Προσοχής,  Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη΄΄

O κ. Γιώργος Θ. Παυλίδης, καθηγητής σήμερα των Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Προβλημάτων Μάθησης, διευθυντής 20 Ερευνητικών Προγραμμάτων στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, θα αναφερθεί στις πρόσφατες ανακαλύψεις και στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη εφεύρεσή του - την πρωτοποριακή φωτο-ηλεκτρονική μέθοδο γνωστή ως ΄΄Τεστ Παυλίδη΄΄, που ανέπτυξε όταν ήταν καθηγητής σε γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Αγγλία, Αμερική).
Θα παρουσιάσει, επίσης, στοιχεία που έχουν σχέση με την επικρατούσα κατάσταση στη χώρα μας, για τις Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία και Διάσπαση Προσοχής, από την Πρόγνωση, Διάγνωση μέχρι και την επιτυχή Αντιμετώπισή τους.
θα αναλύσει το φαινόμενο της δυσλεξίας, παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές που εμφανίζουν τα παιδιά με δυσλεξία, διάσπαση προσοχής καθώς και τις μαθησιακές δυσκολίες που προκύπτουν από αυτές.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη, καθώς η δυσλεξία είναι ένα έντονο κοινωνικό θέμα,  το οποίο εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 5% του πληθυσμού στην χώρα μας.

Δυστυχώς όμως, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, μόλις το 20% των δυσλεξικών παιδιών είναι διαγνωσμένα σήμερα ενώ το υπόλοιπο 80% παραμένει αδιάγνωστο ,με αποτέλεσμα τα ιδιαίτερα, κατά τα άλλα, χαρισματικά αυτά παιδιά να αδικούνται πολλές φορές από γονείς και εκπαιδευτικούς καθότι θεωρούνται οκνηροί και κακοί μαθητές, με συνέπεια να επιβαρύνονται ψυχολογικά και να μην υποστηρίζονται κατάλληλα και έγκαιρα στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων μαθησιακών τους δυσκολιών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στους συμμετέχοντες  εκπαιδευτικούς θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης .





ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ  ΟΜΙΛΗΤΗΣ  ΜΑΣ
Ο Εφευρέτης Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης  είναι  Διεθνώς  καταξιωμένη Αυθεντία στη δυσλεξία, στη διάσπαση προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση και ο Εφευρέτης νέων  τεχνολογιών  και  μεθόδων,   παγκόσμιας  αναγνώρισης και ακτινοβολίας.  
Καθηγητής για περισσότερα από 37 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές  γνωστών  Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας  &  των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.   
Νεότατος,  μόλις  23 ετών  ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στην Αγγλία. 
30 ετών  εξελέγη ομόφωνα  Ισόβιο μέλος, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς  Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών  Δυσκολιών.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ:   Λόγω της  Παγκόσμιας  Επιστημονικής  του  Αναγνώρισης,  του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε  με  ομόφωνες αποφάσεις   &  η βιογραφία του περιλαμβάνεται   μεταξύ άλλων στο   WHO  IS  WHO  IN  THE  WORLD  (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας)  κλπ.. 
Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Φέλοου του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς.   Ίσως είναι ο μοναδικός ή ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.       Τιμά  την χώρα μας  διεθνώς. 
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006  ήταν ένας από τους  ελάχιστους  διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Κα. Λώρα Μπους,  στο 1ο Διεθνές συνέδριου του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ  και της ΟΥΝΕΣΚΟ,  για την πιθανή διεθνή εφαρμογή της  Βιολογικής Μεθόδου του μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ.
Ομόφωνα τιμήθηκε με την  Προεδρία  18  διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και επίσης ήταν διαρκώς ο Πρόεδρος  όλων  των  Παγκοσμίων Συνεδρίων  Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα.
Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό,  προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία  και  διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό  ως  ‘PAVLIDIS TEST’.  Οι εφευρέσεις του  είναι  αναγνωρισμένες  με  διεθνείς πατέντες  από την  Αμερική,  Καναδά, Γαλλία και  Αγγλία.  
Από 25 χώρες, τον εμπιστεύονται και του φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα δυσλεξίας και διάσπασης προσοχής για το μοναδικό παγκοσμίως  βιολογικό  ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ.   Έρχονται  ακόμη και από τις πλέον  προηγμένες  χώρες του κόσμου, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,  Αυστραλία, Ολλανδία,  Ελβετία,  Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία,  κ.λ.π..
Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη,  που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το  Harvard, Penn State, Boston, Columbia κ.α.
Έχει περισσότερες από 170  επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας  4  βιβλία στ’ Αγγλικά.  Επίσης συχνά  προσκαλείται ως  κύριος  ομιλητής  σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε  φημισμένα  πανεπιστήμια, ακόμη και  στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο  Χάρβαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: