Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης με τους βουλευτές του Νομού.

      Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28-1-2011 στο Δικαστικό Μέγαρο η συγκληθείσα με πρωτοβουλία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού. Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο να αναλυθούν οι θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης επί των διατάξεων για το δικηγορικό λειτούργημα που περιέχονται στο προσχέδιο νόμου με την επιγραφή «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας . Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων».


Στη σύσκεψη παρέστησαν οι βουλευτές κ. Μ. Μίχου, κ. Αθ. Παπαγεωργίου και ο κ. Κ. Κουκοδήμος. Επίσης παρέστη ως εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Ι. Αμοιρίδη ο κ. Π. Ιορδανίδης.

Τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, αφού ανέλυσαν διεξοδικώς τις επίμαχες διατάξεις του προσχεδίου αναφέρθηκαν ειδικότερα σ’ εκείνες που αν θεσπιστούν , σύμφωνα με την εκφρασμένη θέση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, θα συρρικνώσουν το δικαίωμα των πολιτών για ακώλυτη πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη. Συρρίκνωση που θα επιδράσει αρνητικά στη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών.

Όλοι οι παραστάντες εξέφρασαν την κατανόησή και την υποστήριξή τους προς τις θέσεις του δικηγορικού σώματος και δεσμεύθηκαν ότι θα συμβάλλουν εμπράκτως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την βελτίωση ή και την απάλειψη των επίμαχων διατάξεων.

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: