Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα συμμετοχής όλων των φορέων στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Κάλεσμα συμμετοχής όλων των φορέων στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης

Εν όψει της συγκρότησης της επιτροπής διαβούλευσης την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου,

σύμφωνα με τα Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης που μας κοινοποιήθηκε, καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις του Δήμου να δηλώσουν τον ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους σε αυτή.
Σημειώνουμε ότι η επιτροπή διαβούλευσης είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά του νόμου Καλλικράτη

και ανάμεσα στις αρμοδιότητές της είναι η γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τοπικά και γενικότερα θέματα, συνεδριάζει δημόσια υποχρεωτικά μία φορά το χρόνο πριν την σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες για άλλα θέματα.
Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελεί ένα δημοκρατικό αποκεντρωμένο συμβουλευτικό όργανο για το Δήμο Κατερίνης που θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, εφόσον σαν τέτοιο όργανο δημοκρατικής νομιμοποίησης το υποστήριζε και η δημοτική αρχή.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή παρότι θέσαμε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση της, καθυστέρησε τις διαδικασίες συγκρότησης ( η συγκρότηση σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να γίνει μέχρι 28/2) και έτσι η πρόσκληση προς τους φορείς στάλθηκε προς δημοσίευση την Πέμπτη 24/2 μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο ενημέρωσης των φορέων και των πολιτών μεσολαβούντος και του Σαββατοκύριακου.
Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή δείχνει την υποτίμησή της στην λαϊκή συμμετοχή στα πράγματα του Δήμου και πολύ φοβούμαστε ότι επιλέγει την υποβάθμιση του θεσμού.
Κόντρα σε αυτή τη λογική, καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου να δηλώσουν και να αξιώσουν την συμμετοχή τους στην επιτροπή και παραπέρα να την κάνουν ένα συλλογικό δημοκρατικό όργανο έκφρασης των πολιτών και των φορέων του Δήμου μας αλλά και όργανο πάλης για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.

Αντώνης Μάντζιος

δημοτικός σύμβουλός Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: