Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου




ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου κ. Αγαθονίκου και των Ιερέων που τον συνόδευαν, με την παρουσία των βουλευτών Μ. Μίχου και Κώστα Κουκοδήμου, της αντιπεριφερειάρχου Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, του δημάρχου Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου, του προέδρου του επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου, του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιου Φαρμάκη, εκπροσώπων φορέων και πολλών δημοτών, τελέστηκε χθες το απόγευμα η ορκωμοσία του δημάρχου Δίου – Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου και του δημοτικού συμβουλίου Δίου – Ολύμπου.


Η ομιλία Παπαθανασίου

Μετά την εκφώνηση του όρκου και την επανάληψη από το στόμα του νέου δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, όπως επίσης και μετά τον πολιτικό όρκο που έδωσαν η κ. Κουρίτα και ο κ. Χαλάτσης, ακολούθησε ομιλία του Γιώργου Παπαθανασίου, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Είναι η 7η φορά που ορκίζομαι. Την πρώτη φορά που ορκίστηκα, το 1986, στην τοπική αυτοδιοίκηση, είχα, λίγο – πολύ, τα ίδια συναισθήματα μ’ αυτά που έχω τώρα. Τότε, βέβαια, είχα την άγνοια κινδύνου. Τώρα έχω τη γνώση του κινδύνου. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα.

Ορκιστήκαμε σήμερα ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να είμαστε πιστοί στο σύνταγμα και στους νόμους του κράτους αλλά και να υπηρετούμε σωστά το λαό. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ όπως και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πράξουμε το χρέος μας, γιατί «οι καιροί ου μενετοί».

Είναι για πρώτη φορά που πιστεύω ότι σ’ αυτή τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, σ’ αυτή την κρίση την οποία περνάμε, δεν χωράνε ούτε εγωισμοί, ούτε εμπάθειες, ούτε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η σύνεση, η ενότητα, η δύναμη και πάνω απ’ όλα η προσπάθεια όλων για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Δεν το κρύβω, όπως δεν το έκρυψα και προεκλογικά, και ίσως να ήμουν και από τους λίγους δημάρχους στην Ελλάδα που εκλέχτηκα χωρίς να υποσχεθώ σε κανέναν και τίποτα. Κι αυτό το έκανα επειδή ακριβώς γνωρίζω τα προβλήματα που προκαλεί η νέα δομή του «Καλλικράτη».

Δεν είναι της ώρας να αναφέρουμε τα προβλήματα, δεν είναι της ώρας να αναφέρουμε το τι παραλαμβάνουμε. Αυτά θα τα πούμε σε λαϊκές συνελεύσεις που θα κάνουμε σε όλους τους οικισμούς.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παραλαμβάνουμε όμως έναν δήμο με πολλές δυνατότητες, έναν δήμο που έχει έναν κόσμο πάρα πολύ καλό, αρκεί να του πούμε την αλήθεια, να τον κινητοποιήσουμε και να τον βάλουμε, μαζί μ’ εμάς, να δουλέψει για το καλό όλων.

Θα ήθελα επίσης από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήρθατε εδώ στην ορκωμοσία, μας δώσατε χαρά και δύναμη ακόμη παραπάνω απ’ αυτή που έχουμε μέσα μας, να ευχηθώ σε όλους «χρόνια πολλά», να έχουμε μια καλή χρονιά, με αισιοδοξία, να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε, τουλάχιστον στο τέλος και τα όνειρα και οι ελπίδες να μας μείνουν, κι αυτό κέρδος θα είναι. Να είστε καλά».



Χαιρετισμοί βουλευτών, δημάρχων και επικεφαλής συνδυασμών



Στην εκδήλωση χαιρέτισαν οι απερχόμενοι δήμαρχοι Δίου και Λιτοχώρου, οι επικεφαλής των συνδυασμών, οι παρόντες βουλευτές Μαρία Μίχου και Κώστας Κουκοδήμος, όπως επίσης και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Ο κ. Τσιφοδήμος είπε, μεταξύ άλλων: «Θα είμαστε κοντά στον καινούργιο δήμαρχο, όπου πρέπει» και δήλωσε ότι εκεί που χρειάζεται θα κάνει κριτική.

Ο κ. Παπαχρήστος αναφέρθηκε στην πολυποίκιλη ανάπτυξη που συντελέστηκε στα οκτώ χρόνια που ήταν δήμαρχος στο Δίον και τόνισε ότι τα έργα που έγιναν αλλά και τα έργα που προετοιμάστηκαν και έρχονται, αυτά θα είναι που θα στηρίξουν και τον νέο δήμο στην περιοχή του Δίου.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δίου, στο τέλος της ομιλίας του, χάρισε δώρο στον κ. Παπαθανασίου, αγκάλιασε το νέο δήμαρχο Δίου-Ολύμπου και του ευχήθηκε να έχει δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, εξέφρασε όμως και την πεποίθησή του ότι ο κ. Παπαθανασίου θα τα καταφέρει.

Χαιρετισμούς επίσης έκαναν οι επικεφαλής των συνδυασμών Κώστας Δημόπουλος που δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στη δημοτική αρχή «όπου μας χρειαστεί» αλλά και θα ασκεί κριτική εκεί που πρέπει, ο Νίκος Λάππας που ζήτησε και τη βοήθεια των πολιτών προκειμένου να γίνεται θετικό έργο και όπου δεν γίνεται να υπάρχει η κριτική, ενώ τέλος η Κατερίνα Κουρίτα μίλησε για προβλήματα που προκάλεσε ο «Καποδίστριας» και που αναμένεται να προκαλέσει και ο «Καλλικράτης» και έκανε λόγο για νέους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων.

Η βουλευτής Μ. Μίχου στον χαιρετισμό της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο νέος δήμαρχος έχει τη γνώση και την πείρα αλλά και το μεράκι και είπε ότι θα πετύχει στο έργο του.

Ο βουλευτής Κ. Κουκοδήμος επαίνεσε την προσωπικότητα και το έργο του απερχόμενου δημάρχου Λιτοχώρου, Σάκη Τσιφοδήμου, ενώ ευχήθηκε «καλή επιτυχία στον φίλο τον Γιώργο Παπαθανασίου, που γνωρίζοντας τη μεγάλη εμπειρία την οποία έχει, πιστεύουμε ότι θα πετύχει στο έργο του, αλλά και σε όλους τους συνδυασμούς και τους δημοτικούς συμβούλους».

Η τελετή έκλεισε με χαιρετισμό της αντιπεριφερειάρχου Σοφίας Μαυρίδου η οποία έκανε λόγο για συνεργασία μεταξύ των δημάρχων και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο στην Πιερία η ίδια εκπροσωπεί, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: