Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Παράταση της αποχής έως τις 16 Μαρτίου


Παράταση της αποχής έως τις 16 ΜαρτίουΚλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι δικηγόροι απέναντι στο Aσφαλιστικό και σε άλλα κυβερνητικά μέτρα, καθώς χθες αποφάσισαν την παράταση της αποχής τους μέχρι και τις 16 Μαρτίου! Μέχρι τότε, η αποχή θα έχει προκαλέσει ένα νέο πρωτοφανές σε έκταση «έμφραγμα» στη δικαιοσύνη, αφού στους περίπου δυόμισι μήνες κινητοποιήσεων θα έχουν αναβληθεί πολλές δεκάδες χιλιάδες δίκες σε όλη τη χώρα, με συνέπεια τη διόγκωση των εκκρεμοτήτων και της καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης.


Χθες η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας υπό τον πρόεδρό της Β. Αλεξανδρή αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει επίσημη αναλογιστική μελέτη του υπουργείου για το Ασφαλιστικό και ότι η πρότασή του μετατοπίζει τη βιωσιμότητα του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών μόλις κατά 2-3 χρόνια. Αντίθετα με αναλογιστική μελέτη και προτάσεις του κλάδου ασφάλισης Νομικών μπορεί να εξασφαλιστεί βιωσιμότητα για 20 χρόνια, εφόσον εξισορροπηθούν οι εισφορές - παροχές μεταξύ παλαιών (προ της 1-1-93) και νέων ασφαλισμένων.
Η απάντηση
Ο Β. Αλεξανδρής ενημέρωσε το σώμα ότι σε απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «δεν υφίστανται αναλογιστικές μελέτες» παρά μόνο «αναλογιστικές προβολές και αναλύσεις ποσοτικών στοιχείων», παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις. Πρόσθεσε ότι κατά τον υπουργό οι προβολές και αναλύσεις αυτές «δεν είναι ολοκληρωμένα έγγραφα» καθόσον δεν φέρουν υπογραφή και το περιεχόμενό τους «μπορεί να μεταβληθεί οποτεδήποτε» και να δημιουργήσει «σύγχυση και παρανοήσεις».
Παρά την αντιφατικότητα των θέσεων του υπουργού -όπως τόνισε ο Β. Αλεξανδρής- οι δικηγόροι τον καλούν και πάλι να τους χορηγήσει αυτές τις μελέτες, επαναλαμβάνοντας ότι το προσχέδιο είναι αναξιόπιστο, παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί σε αντισυνταγματική δήμευση του εισοδήματος.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ-ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: