Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ

«Έβαλαν ψηλά τον πήχη και πέρασαν από κάτω.
Η νυν διοίκηση χαρακτηρίζεται από έργα βιτρίνας και αλαζονεία»




Σε Περίσταση και Παραλία έγιναν οι τελευταίες ομιλίες του υποψήφιου Δήμαρχου Κατερίνης κ. Νίκου Μηλιώτη, ενώ έπειτα ακολούθησαν ένα τηλεοπτικό και ένα ραδιοφωνικό debate παρουσία όλων των υποψήφιων δημάρχων. Τόσο στις ομιλίες, όσο και στα ΜΜΕ, ο κ. Μηλιώτης μίλησε τίμια και ειλικρινά, καταδεικνύοντας αυτά που δεν έχουν γίνει από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για νοικοκύρεμα και αντιμετώπιση των ανοικτών ζητημάτων με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει, αλλά και την συνεργασία με καταρτισμένους ειδικούς όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Ο κ. Μηλιώτης, τόνισε ότι λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα και τα χρέη που έχει ο νέος δήμος, «θα προχωρήσουμε σε νοικοκύρεμα, συνετή διοίκηση και όχι έργα βιτρίνας. Οι θεσμοθετημένοι πόροι αρκούν για να γίνουν τα έργα που χρειάζεται ο δήμος, ενώ υπάρχει και αναξιοποίητη περιουσία του δήμου που μπορεί να αποφέρει έσοδα». Όταν η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα έργα με αυτεπιστασία, ο κ. Μηλιώτης, γνωρίζοντας εκ των έσω τον κλάδο έργων και κατασκευών, τόνισε ότι πρόκειται για «έργα που είναι ακριβά και αμφιβόλου ποιότητας, καθώς γίνονται από εργάτες που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις».


Αναφερόμενος στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου και γενικότερα τις ορεινές περιοχές του ενιαίου δήμου Κατερίνης ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «το κράτος όφειλε να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να επενδύσει. Έχουμε περιοχές που αξίζουν και πρέπει να αναπτυχθούν. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το φυσικό κάλλος και τους δραστήριους ανθρώπους που διαθέτουμε». Στη συνέχεια, ερωτώμενος για τον παραλιακό οικισμό «Ολυμπιάδα» στον Κορινό, υπογράμμισε ότι γίνονται σωστές κινήσεις και εφόσον και οι πολίτες παραμένουν σύμφωνοι, τα έργα θα προχωρήσουν»

Σχολιάζοντας το έργο που παρουσιάζεται πως έγινε την τετραετία που πέρασε, ο κ. Μηλιώτης σημείωσε ότι «γίνονται μελέτες και έπειτα εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Πριν εκλεγούν είχαν τάξει ένα σωρό πράγματα από τα οποία ζήτημα αν έγινε το 15%. Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη. Οι κυκλικοί κόμβοι δυσκολεύουν τα ασθενοφόρα, όπου οι ασθενείς κινδυνεύουν να φύγουν από τα φορεία κατά την κυκλική πορεία. Όσο για τα 60 εκατομμύρια ευρώ που λέει ο κ. Χιονίδης ότι έχουν έρθει στο δήμο, δεν τα έχει πάρει». Στο ζήτημα του νερού της Μόρνας, ο κ. Μηλιώτης έδειξε ετοιμότητα, για το τι πρέπει να γίνει ώστε να ευνοηθεί τόσο η ύδρευση όσο και η άρδευση των καλλιεργειών.

Ως θέμα των ημερών, δεν μπορούσε να μην συζητηθεί η υπερχείλιση που σημειώνεται στο ΧΥΤΑ Κατερίνης. Ξεκινώντας από αυτό το θέμα, ο κ. Μηλιώτης τόνισε την αδιαφορία της νυν διοίκησης, η οποία επεκτείνεται και στο ότι η λυματολάσπη θάβεται ανεξέλεγκτα, δεν καλύπτεται το σύνολο του τωρινού δήμου Κατερίνης από το βιολογικό καθαρισμό, ενώ και οι εταιρείες λειτουργούν ανεξέλεγκτα τους δικούς τους.

Κλείνοντας, ο κ. Μηλιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά. «Κατέβηκα ως υποψήφιος γιατί είδα ανικανότητα και έλλειψη συνεργασίας, προγραμματισμού και ιεράρχησης των θεμάτων. Έβαλαν ψηλά τον πήχη και πέρασαν από κάτω. Η νυν διοίκηση χαρακτηρίζεται από έργα βιτρίνας, αλαζονεία και απαξία των επιστημονικών συνεργατών της. Εμείς έχουμε πρόγραμμα αλλαγής, το οποίο θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με υπαλλήλους, φορείς και τους δημότες, μόλις καταγράψουμε τα προβλήματα και τα χρέη, φανερά και κρυφά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: